HvaMtbTour_Logo_Mountains_Color

Huskvarna MTB-TOur 2020 blir Huskvarna mountain

Huskvarna MTB-tour inställt 2020 men nu blir det istället Huskvarna Mountain över två dagar, 5-6/9 där vi tillsammans med Hallby ser till att det blir två starter för respektive klass över helgen. Hälften av klasserna på en arena ena dagen - sen byter vi.  

GÅ TILL SPORTSTIMING FÖR INFORMATION, PM, KARTOR, DELTAGARLISTOR m.m. Nedan uppdateras ej. 

I år ber vi alla, även ni rutinerade rävar, att läsa inbjudan och PM extra noga samt information om Coronaläget längre ner på sidan! 

Deltagarna kommer denna helg kunna tävla en gång på lördagen och en på söndagen (Hallby och IKHP olika dagar).  Resultaten kommer vara seedningsgrundande för SM i XCO 2020. Tyvärr kommer arrangörerna ej kunna erbjuda tävling för de yngsta klasserna (9-10 och nybörjare) pga av de rekommendationer som finns för tävlingar från SCF. Inte heller publik får närvara på tävlingsområde eller längs med banan.

Notera att det är nytt anmälningsförfarande i år via Sportstiming ej via SwecyclingOnline. 

Inbjudan
Anmälan via Sportstiming (nytt system - sen inbjudan för att förbereda dig)

Följ med i våra kanaler för uppdaterad information via PM, kommunikéer och dylikt då det är viktigt att dels följa rekommendationer samt att de kommer finnas behov att uppdatera informationen löpande. 

//Tävlingsledningen 2020

Viktig information om tävling under pågående Pandemi NEdan

På grund av rådande läge införs ett antal förändringar i hur vi kan genomföra cykeltävlingar. Vi behöver tillsammans agera ansvarsfullt och följa de regler som finns från folkhälsomyndigheten och av svenska cykelförbundet uppsatta riktlinjer. 

 • Deltagare anländer så sent som möjligt till tävlingen och skall lämna direkt efter genomförd tävling. 
 • Det finns ingen möjlighet till dusch eller omklädning, enbart toaletter med tvål och vatten.
 • Totalt får det vistas maximalt 50 personer totalt på tävlingsområdet (vilket innebär startområde, arena inklusive bana). Funktionärer är exkluderade.
 • Ingen publik tillåten! 
 • Samtliga deltagare i startgruppen ska ha hunnit lämna tävlingsområdet helt innan nästa
 • startgrupp släpps in på tävlingsområdet.
 • Funktionärer som flaggvakter, kommissarier, sjukvårdare, tävlingsledare med flera räknas inte som deltagare och får vistas på tävlingsområdet. Dessa bär väst samt passerkort så att man tydligt ser vilka de är.
 • Tävlingsdeltagande får endast ha en medföljande person. Medföljande får inte vistas i tävlingsområdet eller längs banan, utan skall stanna vid parkeringen eller annan plats. Notera upplägg för langning/teknisk zon längre ner. 
 • De som kan ta sig till eventet själva och kan sköta sig själva gör det och de som kan samsas med en gemensam ledare gör detta. 
 • Kom så tätt inpå er start som möjligt (dock senast 15 min till startområdet). Lämna tävlingsområdet så snart som möjligt efter målgång och sedan tävlingsplatsen tätt därefter.


Folkhälsomyndighetens grundläggande rekommendationer gäller alla:

 • Personer med symptom ska INTE komma till tävlingar, träningar eller andra sammankomster. En tävling är INTE livsviktig! 
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
 • Håll avstånd!


För att kunna genomföra tävlingar är det viktigt att vi alla, deltagare och medföljande, tar ett stort eget ansvar och följer ovanstående, så vi kan få en rolig och säker tävlingsdag för alla!

Tack för visad förståelse!

Kontakt

Tävlingsledare: Tobias Andersson & Anders Ljungberg
Mobil: 0707-287237
E-post: infomtbtour@gmail.com
Tävlingsplats: IKHP-stugan, Huskvarna

Stort tack till alla våra sponsorer som gör detta möjligt!

Letar du mer cykling i Jönköping & Huskvarna när du är på plats? Kika in på Cycling Jönköping och hitta massa trevliga stigar och vägar!