HvaMtbTour_Logo_Mountains_Color

Huskvarna MTB-TOur 2019

6-8/9 2019 är det dags för andra upplagan av Huskvarna MTB-Tour! IKHP står som värd för en mountainbikefest på Huskvarnaberget där du under tre dagar kämpar om etappvinster, ledartröjor, prispengar och totalsegern. En härlig cykelhelg för nybörjare såväl som elitcyklister. 

Nytt för 2019 är att touren ingår i  SWE Cup XC 2019! Just nu ser de ut att bli sista och avgörande tävlingen i cupsammanställningen!

Program SWE Cup 2019
27 april – Klippingracet (CK Natén Säter)
12 maj – Vårgårda XCO (Vårgårda CK).
1 juni – Lugnet XCO, (Falu CK)
7-9 juni – Borlänge Tour XCO (Borlänge CK)
18 augusti – CK Master MTB race (CK Master)
6-8 september – Huskvarna MTB Tour (IKHP)
21-22 september - Hallbyryndan (Hallby)

Läs mer på SCF 

Tävlingsupplägg

Tre dagar, tre tävlingsformat, en vinnare. Totalsegraren i respektive klass är den med kortast total åktid sammanlagt från de tre racen. Efter varje avslutad tävlingsdag delas det ut ledartröjor. Generösa prispengar eller presentkort delas på sista dagen ut till totalsegrarna. För att bli vinnare av Touren och ta del av prispengar krävs start alla dagar (ledartröjor/prispengar delas inte ut i U-sportklasser, sportklasser, HSenior och nybörjare där det istället blir fina varupriser). Mountainbike Cross-Country är tävlingsgrenen och det blir tre etapper med tempo (XCT), olympisk distans (XCO) och kriterium (XCC). För nybörjare körs det separata race lördag och söndag på kortare banor uppe vid arenan. 

Huskvarna MTB-TOur

Så här såg upplägget ut vid 2018 års tävling och upplägget kommer vara likvärdigt 2019!

Etapp 1, XCT, Prolog med bergstempo, Fredag 7/9
Tävlingens prolog genomförs som bergstempo med individuell start. På seneftermiddagen startar tävlingarna då cyklisterna klättrar uppför berget från liftsstugan i botten av Strutsabacken (välkänd från EM 2016). Backen följs av några snabbåkta stigar fram till målområdet och ger en tävlingstid på omkring fem, tuffa, minuter. Ungdomsklasser (P/F 10-12, P/F 13-14) samt sportklasser kör en något kortare distans där serpentinerna i den gamla slalombacken är starten på utmaningen för dagen.

Etapp 2, XCO, Lördag 8/9
Etapp två körs på varvbanor som håller internationell standard. Här följer ni delar av sträckningen från EM-banan med fantastiska vyer över Vättern med omnejd. Vid de tekniska partierna finns A-, B- och ibland C-spår där alla ska kunna tävla på sina egna villkor men samtidigt inte tappa för mycket i kampen om placeringarna. Gemensam start, seedning baseras på resultat från Etapp 1. Bansträckning och svårighet varierar beroende på tävlingsklass.

Etapp 3, XCC, Kriterium, Söndag 9/9
Etappen går på snabba fina stigar och elljusspår med ett antal kortare stigningar. Kriterium innebär ett kortare varv i högt tempo. Gemensam start, seedning baseras på totaltiden från Etapp 1 och 2. Alla klasser kör samma bana. Här avgörs det vem som tar hem totalsegern!

Information 2018

All tävlingsinformation hittas nu i PM

I menyn hittar du länkar till övrig information såsom startlistor, bankartor och officiella resultat för Huskvarna MTB-tour 2018. 

Följ åkarna live (betaversion*) 
För live-timing med prelimenära, ej officiella resulat, finns en betaversion* via Speedhive som Huskvarna MTB Tour testar. Detta finns i SpeedHives app där du skapar konto och söker upp "Huskvarna MTB Tour" eller via webbplats MyLaps Speedhive (vilken inte är fullt mobilanpassad). 

 *) En betaversion är inom programvaruutveckling ett datorprogram eller ett datorsystem som fortfarande är under utveckling, men har nått en så pass stabil status att man anser att den uppfyller merparten av de (be)ställda kraven. Betaversion innehåller buggar och/eller kan vara något ofullständig. 

Program

Kontakt

Tävlingsledare: Tobias Andersson & Anders Ljungberg
Mobil: 0707-287237
E-post: infomtbtour@gmail.com
Tävlingsplats: IKHP-stugan, Huskvarna

Stort tack till alla våra sponsorer som gör detta möjligt!

Letar du mer cykling i Jönköping & Huskvarna när du är på plats? Kika in på Cycling Jönköping och hitta massa trevliga stigar och vägar!